+36-62 / 533-227
Magyar English
Fenntartható, megújuló energia

Hőszivattyús hűtő/fűtő/szellőztető, hővisszanyerő rendszerek

A könnyen és gyorsan telepíthető Daikin termékrendszerek segítségével olyan környezet biztosítható Partnereink számára, amely teljesen a saját igényeikhez igazodik. Környezetbarát és kiemelten energiahatékony megoldások az alacsony hőmérsékletű levegő-víz hőszivattyúktól a geotermikus energiát hasznosító hőszivattyús rendszerekig mind családi, mind ipari szintű fűtéshez, hűtéshez és melegvíz előállításhoz. A rendszerek az inverteres szabályozásnak köszönhetően a teljes szezonra optimalizálhatóak.
Megújuló energiás aktuális pályázatot itt találhat.
hűtőházak hőszivattyús rendszerrel

 

Fűtés klímaberendezéssel és a H tarifa

 
A modern házak egyik alapelve az energiaköltségek, és általában véve a rezsiköltségek minimalizálása. Ez nem csak a lakástulajdonos szempontjából fontos, de klímavédelmi célokat is szolgál.
 
Mostanában egyre népszerűbb a fűtés klímával történő kivitelezése, és sok cikk foglalkozik ennek pozitívumaival és negatívumaival. Napjainkban eléggé elterjedt ez a fűtési forma, ugyanis a gázkazános fűtési rendszer cseréjéhez és felújításához képest jóval olcsóbb megoldás egy fűtésre optimalizált klíma. Nyilván mindenki törekszik a költséghatékony megoldásokra, ezért alternatívák után néznek az emberek, és szemben találják magukat az inverteres klímákkal.
Azokat a klímákat, amiket fűtésre is lehet használni, inverteres klímáknak hívjuk. Ezek már fűtésre vannak optimalizálva, míg a régebbi típusú készülékek nincsenek. A fűtésre optimalizált berendezések biztosítják a biztonságos hűtést és fűtést az egész évre. Ezeknél a klímáknál a kültéri egység úgy lett kialakítva, hogy bírja a strapát télen is.
Ezek általában elektromos fűtéssel vannak ellátva, így automatikusan leolvasztja a kondenzvizet. Ez a fejlesztés elmaradhatatlan, ugyanis ha a ráfagyott víz nem képes kifolyni az egységből, a gép nem tud zavartalanul és gazdaságosan működni.
Az elektromos árammal való fűtés mára már egyáltalán nem drága inverteres klímával. Ezeknek a berendezéseknek a gazdaságosságát az SCOP/COP értékekkel szokták megadni. Minél nagyobb a bizonyos megadott szám, annál jobban gazdaságosabb a klímával fűteni.
Például
Ha van egy 35 m2-es lakásunk, amit inverteres klímával fűtünk fel, 48 Ft-os áram esetén 4 kW fűtőteljesítménynél napi 12 x 1,2 kWh áramot fogyasztunk, ami napi 691 forintba kerül. Ezt átszámítva a havi költségünk 20 730 forintra jön ki, mindenféle kedvezmény nélkül.
De itt érkeztünk el a legfontosabb ponthoz. Mivel ezek környezetbarát és gazdaságos berendezések, az áramszolgáltatók honorálásként kedvezményeket adnak a klímával, hőszivattyúval, való fűtés használatára. Ezeket a SCOP értékekhez kötik.

Ezekben az esetekben igényelhetőek a kedvezmények:
•    6 kW teljesítményig, 4,1-es SCOP
•    6,1 – 11,9 kW teljesítmény között 3,8-as SCOP
•    12 kW teljesítménytől 3-as COP
Ha ezeket az értékeket elértük, megigényelhetjük az úgynevezett H tarifás áramot.

 

De mi is az a H tarifa...

A H tarifás áramot október 15-től április 15-ig vehetjük igénybe, magyarul csak a fűtési szezonban, 0-24 órában. Olyan berendezésekre igényelhető, melyek megújuló energiaforrásból képesek fűteni, ide tartoznak a mai modern inverteres klímák is, mivel ezek valójában kis teljesítményű hőszivattyúk. Ezt a kedvezményt az országon belül bárhol tudjuk alkalmazni. A tarifa használható meglévő vagy újonnan telepített rendszereken. Nyáron „A1" normál áron, télen pedig a H tarifás áron fog működni a klímánk. Ez általában 25-26 Forint/kWh-ot jelent.hűtőházak hőszivattyús rendszerrel
  • Napelemes rendszerrel jól kombinálható

  • Kiváló energiahatékonysági értékek

  • Piacvezető Japán minőség


hőszivattyús rendszerek melegvíz előállítás gazdaságosan
 

Háztartási méretű Daikin Altherma tájékoztatót itt talál


hővisszanyerős szellőzés
Akár 80%-os hatékonyság hővisszanyerős szellőzéssel


irodák kényelmes és energiatakarékos hűtése fűtése

Kérjen árajánlatot

Amennyiben kérdése merül fel, keressen bennünket. Igyekszünk minden kérdésére válaszolni, felmerült igényeire megoldást ajánlani.

Írja be a nevét.
Írja be a telefonszámát.
Írja be az üzenetét.
Írja be az e-mail címét.

Önnek is tudunk segíteni!

  • Tervezés
  • Engedélyeztetés
  • Kivitelezés
× Sikeres pályázatok