+36-62 / 533-227
Magyar English
Fenntartható, megújuló energia

 

Cégünkről

Az Altherm Kft. dán tudásbázis alapján, 2009-ben alakult vegyesvállalatként megújuló energiaforrásokra alapozott fűtőberendezések gyártására és értékesítésére. Ezt követően, a csak magyar tulajdonba kerülő vállalat ügyvezetői - Sarusi-Kiss József és Sarusi-Molnár Andrea - együttes céljaként a közel két évtizede gyártott és az Altherm Kft. által licencbe vett nagy teljesítményű (20-800 kW, akár kaszkádban kötve is) bálás szalma tüzelésű kazánok gyártása és értékesítése indult el, ezzel piacvezető pozíciót szerezve. A kazánok megfelelnek a magyarországi és az uniós környezetvédelmi előírásoknak.
 

Sarusi-Molnár Andrea ügyvezető és az SZTE-MK hallgatói 2021-ben, Hódmezővásárhelyen

A berendezések alkalmasak mezőgazdasági, ipari létesítmények, költségvetési üzemek, iskolák, óvodák kiemelkedően energiatakarékos fűtésére. A gabonaszalma mellett jól eltüzelhető bennük a megfelelően bálázott kukoricaszár és a repceszalma is.

A nagy teljesítményű kazánok tipikus vásárlói a sertés-, és baromfitelepek, egyéb állattartó telepek, üvegházak, kertészetek, de nagyobb cég központok, kis települések közösségi épületeinek fűtésére is alkalmasak.

Telepítésükhöz nem kell kazánház, a beüzemelés, bekötés gyors, egyszerű, a kazánok teljesen automatikus szabályozásúak, üzemeltetésükhöz egy átlagos állattartó telepen nem kell többletlétszám. Az egyetlen megoldandó feladat a szalma megfelelő tárolása, amihez megfelelő speciális átszellőző, de vizet át nem engedő bálatakaró textíliát kínálunk. Az országszerte évek óta kifogástalanul működő szalmatüzelésű, nagy teljesítményű kazánjaink 20-25 millió Ft/év közötti gázszámla megtakarítást és 1-2 év közötti megtérülést biztosítanak, figyelembe véve a szalma tárolási és kezelési költségeit is (amit elérhető pályázati támogatással még közel felére lehet csökkenteni).
 

Telepített Altherm szalmabálás kazánok térképnézete, 2023 október

Cégünk kisebb teljesítményű (44-90 kW) kis kockabálás vegyes tüzelésű (szalma és fa), és 9-150 kW közötti teljesítményű, biomassza tüzelésű (termény, pellet, forgács) kazánok értékesítését is vállalja. Ezek a termékek akár családi házak, kisebb irodák, üzemek telepek tüzelőanyag oldalról rugalmas (így biztonságos) és pénztárca kímélő fűtésére kínálnak megoldásokat. A vegyes tüzelésű kazánok robosztus felépítésükkel biztosítják a kis kockabálák elégetését, de lehetővé teszik a szemét, papír, fa, fahulladék elégetését is. Az Altherm Green biomassza tüzelésű kazánok kis méretűek, igazodni tudnak a saját előállítású, vagy könnyen beszerezhető tüzelőanyaghoz is. Egyszerűen, gyorsan telepíthető, teljesen automata.
Az Altherm Kft. a japán Daikin cég megújuló energiát alkalmazó hűtő- fűtőrendszereit és hővisszanyerős szellőzését tervezi és telepíti, melyek napelemekkel kombinálva és az Uponor távvezetékeivel, belső fűtési rendszereivel családi házak, irodák és üzleti partnereik igényéhez alkalmazkodva ingyen energiát és kiváló hatékonyságot biztosítanak az év minden napján.

Munkatársaink a helyszíni viszonyokhoz igazodva kínálnak optimalizált megoldásokat és segítségül bemutatják a magyar referenciahelyeket. A pályázatokon túl egyéb pénzügyi konstrukciókkal (lízing, bérlet) is segítséget nyújtunk megrendelőinknek. A társaság valamennyi termékére 24 hónap jótállást biztosít, amelyet itt helyben, Magyarországon elérhető módon szolgáltat.
Az Altherm Kft. szolgáltatásai között szerepel az épületenergetikai tanácsadás és tanúsítás is, így nyújtva komplex megoldásokat a felméréstől, engedélyeztetésen át egészen az utólagos szervízigények ellátásáig Partnereink részére.
 

Az Altherm Kft. minőségpolitikája

Az Altherm Kft. feladatának tekinti, hogy termékével/szolgáltatásával minden tekintetben megfeleljen ügyfelei elvárásának, céltudatos, szolgálatkész, új kihívásokra fogékony, feladatát minőségi módon ellátó szolgáltatást nyújtson az üzletviteli szaktanácsadás, pályázatírás, projektmenedzsment területén hazai és nemzetközi viszonylatban egyaránt.

ISO 9001 konformitás logó ISO 14001 Konformitás logó

A vezetés stratégiai célja a vállalat piaci helyzetének további erősítése úgy, hogy az MSZ EN ISO 9001:2019 szabvány szerinti megbízható, korszerű rendszert működtessen, ezt folyamatosan fejlessze, a vállalati szolgáltatások minőségét folyamatosan javítsa, a minőség iránti elkötelezettséget növelje. Ezért a munkatársaitól, szakembereitől, alvállalkozóitól a vevői igényeknek legjobban megfelelő, minőségi munkavégzést vár el, legyen szó akár üzletviteli tanácsadásról akár pályázatírással kapcsolatos tevékenységről, gyártásról, kivitelezésről, szervizről vagy egyéb szolgáltatásról. A vállalat e követelményt a beszállítók és alvállalkozók felé is érvényesíti, tőlük hibátlan terméket és megfelelő szintű szolgáltatást vár el. A vállalkozásaink által előállított termékek, nyújtott szolgáltatásokat a mindenkori jogszabályi előírásoknak és az érdekelt feleknek megfelelően állítja elő, illetve azt a vevői igényeknek megfelelően folyamatosan fejleszti.

Az Altherm Kft. működésének minden szintjén biztosítja a minőségtudatosság kialakítását. A munkatársak rendszeres képzésével garantálja, hogy naprakész és magas szintű felkészültségük révén a minőség javításához aktívan hozzájáruljanak és e tevékenységben eredményesek legyenek. 

Minőségirányítási rendszer működtetésével vállalatunk ügyfeleinek maximális kiszolgálást, partnereinek megbízható üzleti társat, tulajdonosoknak megfelelő profitot, vezetőknek törekvéseik megvalósítását, munkatársaknak stabil, jó megélhetést biztosító korszerű munkahelyet kíván nyújtani.

Az Altherm Kft. folyamatai igazodnak a jogszabályi, szakmai követelményekhez, a belső előírásokhoz, szabványokhoz, szokványokhoz, érdekelt felek igényeihez. A vezetés biztosítja, hogy minden munkatárs és alvállalkozó megismerje a cég minőségpolitikáját, a minőségirányítási rendszer alapvető céljait, felépítését, működési előírásait, ugyanakkor a szükséges feltételek biztosítása mellett elvárja, hogy a munkatársak felelősen alkalmazzák azt.

Önnek is tudunk segíteni!

  • Tervezés
  • Engedélyeztetés
  • Kivitelezés
× Sikeres pályázatok