+36-62 / 533-227
Magyar English
Fenntartható, megújuló energia

Gyakran Ismételt Kérdések

Mi a Lambda szonda és mire jó?!
A fa/szalma mint tüzelőanyag nem egyenletes minőségű. Folyamatosan változik nedvességtartalma és fűtőértéke, sőt gyakran nem azonos fajtákat használnak fel. Hogy a tüzelőanyag minőségét is figyelembe véve folyamatosan jó minőségű égést lehessen biztosítani, az automatikát egy lambda-szonda szolgáltatja, és így megvalósítható a kiemelkedő 90-93 %-os folyamatos hatásfok valamennyi üzemállapotban, alacsony káros anyag kibocsátás mellett. Ez a vezérlési rendszer lehetővé teszi a fűtőanyag hatékony elégetését és egyben csökkenti a tüzelőanyag fogyasztást kb. 20-15%-kal.
A kazánban csak fával és szalmabálával fűthetek?
Nem, ezeken kívül még bármilyen szilárd halmazállapotú tüzelőanyag hasznosítható.Bizonyára Önnek is okozott már problémát a háztartása körül keletkezett hulladék kezelése, amit korábban vagy eltüzelt a szabad ég alatt, vagy pedig kénytelen volt elszállíttatni. Ezek között nagyon sok olyan anyag van, melyet eltüzelhet ebben a kazánban. Tudja-e, hogy például a szőlő vagy gyümölcsfa venyige jelentős fűtőértékkel rendelkezik?
Mennyi idő után ég ki a kazán?
A kazánnak olyan a kialakítása, hogy a hővel érintkező felületek mögött mindenhol víz kering. Emiatt egyrészt nagyon jó a kazán hőfelvevő képessége, másrészt pedig a kazán kiégését is megakadályozza, mivel a felületeket a mögöttük cirkuláló víz hűti.
Nem ég le túl gyorsan a szalmabála?
Ez attól függ, mennyi levegőt engedünk be a kazánba, tehát a szalmabála eltüzelése, ugyanúgy mint a fa esetén, teljes mértékben szabályozható. Átlagosan egy szalmabála 3-4 óra alatt ég el teljesen.
Miért kedvező számomra a nagy tűztér?
Egyszeri alkalommal a nagyméretű tűztérbe több tüzelőanyagot tud elhelyezni, ezáltal ritkábban kell a kazánt tüzelő anyaggal megrakni. Nagyobb méretű tüzelőanyagokkal is tud tüzelni.
Mire jó a nagyméretű tűztér ajtó?
Ezzel az ajtóval a tűzteret teljes keresztmetszetében ki lehet nyitni, ezáltal könnyebben hozzáférhető a tűztér. Ez lehetőséget ad arra, hogy nagyobb méretű tüzelőanyagokat egészben is be tudjon helyezni a kazánba. Gondoljon csak arra, már azzal mennyit megtakaríthat munkában, időben és pénzben is, ha nem kell apróra vágni, hasogatni a fát, mert a nagyobb darabokat is el tudja tüzelni. Így egész szalmabála is behelyezhető.

Kérjen árajánlatot

Amennyiben kérdése merül fel, keressen bennünket. Igyekszünk minden kérdésére válaszolni, felmerült igényeire megoldást ajánlani.

Írja be a nevét.
Írja be a telefonszámát.
Írja be az üzenetét.
Írja be az e-mail címét.

Önnek is tudunk segíteni!

  • Tervezés
  • Engedélyeztetés
  • Kivitelezés
× Sikeres pályázatok