+36-62 / 533-227
Magyar English
Fenntartható, megújuló energia

Biomassza erőművek és ipari kazánok 35MW-ig

TELJESKÖRŰ FELMÉRÉS, TERVEZÉS, ENGEDÉLYEZTETÉS, KIVITELEZÉS és SZERVIZ egy helyről

Nagyteljesítményű, automata biomassza rendszerek

ALTHERM LINKA önadagolós automata biomassza hőközpont gőzkazán

Fenntartható, megújuló energia a jövőért

A körforgásos szemlélet szerint a helyben keletkezett, akár saját gazdálkodásból származó, jelentős fűtőértékkel bíró biomassza, mint évről évre újratermelődő megújuló energiaforrás biztosítani tudja a gazdaságos és szolgáltatóktól független, hatékony működést. A keletkezett, magas ásványianyag tartalmú hamu hígtrágyával vegyítve visszajuttatható a termőföldre ezzel csökkentve a szükséges műtrágya igényt.
Biomassza rendszereink - a szalma és más biomasszák magas fűtőértékének köszönhetően - nagy energiatermelésre képesek, a fosszilis tüzelőanyag (gáz) költségéhez képest jelentős megtakarítást és gyors megtérülést eredményeznek. A megoldások az egyedi ügyfél-igényekhez igazíthatók a speciális rendszerelemeknek köszönhetően. A kazánokban felhasználható száraz és nedves tüzelőanyag, akár 60% víztartalom mellett. A rendszerek mérete 250 kW-tól 35 MW-ig terjed, kulcsrakész, előre gyártott megoldásokat kínálunk 35 MW teljesítményig. Minden projektünket úgy állítjuk össze, hogy a lehető leghatékonyabban, alacsony kibocsátás és minimális karbantartás mellett működjön.

Felhasználási területek

MEZŐGAZDASÁG

  • sertés telepek, broiler telepek, egyéb állattartó telepek
  • kertészetek, üvegházak, terményszárítók, családi kisüzemek

IPAR

  • élelmiszeripar, feldolgozóipar, energiaipar (biogáz), szolgáltatóipar

INTÉZMÉNYI ÉS TÁVFŰTÉS

  • távfűtő erőművek, költségvetési üzemek, iskolák, óvodák

Meleg-, forróvíz és gőzüzemű rendszerek

ALTHERM LINKA Biomassza gőzkazán vágóhíd, élelmiszerfeldolgozás, takarmány gyártáshoz

A kizárólagos forgalmazású biomassza kazánok nagy energia kibocsátásra képesek, mivel a szalma és más biomasszák magas fűtőértéket biztosítanak. A rendszer a kazánon belül a biomasszát jelentős mennyiségű energiává alakítja át. A biomassza kazánok általában melegvizes rendszerre vannak tervezve 4 bar-os üzemi nyomással. Azonban ezeket a rendszereket úgy tervezték, hogy gőztermelésre is alkalmasak legyenek, a feldolgozóipar és más ipari szereplők számára akár 90 bar üzemi nyomást is tud biztosítani.
A rendszerek telepíthetőek fix és konténeres, azaz mobil kialakítással is.

Tüzelőanyag típusok

Biomassza tüzelőanyagok: szalma, faapríték, fapellet, forgács, ocsú, széna, csonthéjasok stb

A kazánrendszereinket az EU előírásoknak megfelelően számos tüzelőanyagra tesztelték beleértve több speciális tüzelőanyagot is. A szalma, faapríték, fapellet mellett egyéb anyagok tüzelésére is alkalmas: többek között forgács, kéreg, gally és nyesedék, fahulladék, ocsú, széna, csonthéjasok.
Helyben előállított tüzelőanyagokkal a létesítmények fenntartható hőt tudnak termelni lokális felhasználásra – ez az energia körforgás legtisztább formája. A szén-dioxid vagy karbonsemlegesség lényege, hogy a biomassza felhasználása/elégetése során ugyanannyi szén-dioxid távozik a levegőbe, mint amennyit a növény az élete során felvett. Az újonnan ültetett növény pedig ismét elnyeli a széndioxidot.
Rendszereink hatékonyan tudnak működni többfajta tüzelőanyag egyidejű elégetése mellett is!

Komplett automatizáltság

Elektromos vezérlés és felügyelet

ALTHERM LINKA nagyteljesítményű biomassza automata hőközpont elektromos vzérlés és távfelügyelet

A rendszert teljes egészében egy PLC vezérlőrendszer irányítja. Ez a rendszer szabályozza azt is, hogy a kazán optimálisan működjön. A rendszerfelügyelet ellátható teljes egészében távolról is.

Automatizált behordó és adagoló rendszerek

ALTHERM LINKA szalmabála behordó automatika biomassza hőközpontA szalmás és egyéb bálás rendszereknél a tüzelőanyag behordása automata futószalag segítségével történik, speciális bálaaprítóval.
Aprítékos és egyéb szemcsés tüzelőanyag esetén bel- vagy kültéri tárolókból csigás rendszer segítségével juttatjuk be a tüzelőanyagot a kazán tűzterébe.
Nagyobb rendszerek esetén alkalmazhatunk csarnokdarut, mozgópadlót is speciális bálaszeletelővel kombinálva.
A tüzelőanyag kazán égésterébe történő biztonságos és hatékony adagolásáról egy cellazár gondoskodik, amely az egységnyi tüzelőanyag bejuttatása mellett a visszaégés-gátlásról is gondoskodik.

Automatikus hamueltávolítás

ALHERM LINKA nagyteljesítményű biomassza automata hőközpont, automatikus hamueltávolítás

A tűzrács alatt, a kazán aljában elhelyezett hossz- és keresztirányú rozsdamentes acél kihamuzó csigasor a hamut a kazán végéből egy emelkedő, rézsutos csigasor segítségével mozgatja egy hamutartó konténer felé, amely lehet az épületen belül, vagy kívül elhelyezve.

Automatikus füst- és kéménycső tisztítás

ALTHERM LINKA nagyteljesítményű biomassaz automata hőközpont, automatikus kéménycső tisztítás

A kazán füstcsöveinek és kéményrendszerének folyamatos tisztítása automata, nagynyomású préslevegős tisztítórendszerrel történik, így minimalizálva a rendszer karbantartási igényét. Az üzem akár 72 órán át is üzemelhet emberi beavatkozás nélkül!
A fenntarthatóság és a környezetvédelmi előírások betartása érdekében speciális tisztító és hatékonyságnövelő rendszerelemek is beépítésre kerülnek:

economizer – hővisszanyerő hőcserélő

multiciklon – hővisszanyerő nagyrészecskeszűrő

filter – finom szilárdanyagszűrő

Kérjen árajánlatot

Amennyiben kérdése merül fel, keressen bennünket. Igyekszünk minden kérdésére válaszolni, felmerült igényeire megoldást ajánlani.

Írja be a nevét.
Írja be a telefonszámát.
Írja be az üzenetét.
Írja be az e-mail címét.

Önnek is tudunk segíteni!

  • Tervezés
  • Engedélyeztetés
  • Kivitelezés
× Sikeres pályázatok