+36-62 / 533-227
Magyar English
Gazdaságos, megújuló energia
Mégis kaphatunk ingyenpénzt lakásfelújtásra
2016. április 05, kedd
Július elejétől várható a családi házak energiafelújítási pályázatainak térségenkénti kiírása. A vissza nem térítendő támogatás aránya összetettségtől függően le- és fel-felé is eltér majd az átlagos 50 százaléktól.
Júliusban kezdődik a családi házak vissza nem térítendő energiahatékonysági támogatásainak pályáztatása – tudta meg a Népszabadság. Ezt követően egymás utáni munkanapokon az ország hét térségében lehet majd beadni a jelentkezést elektronikusan. Mint azt korábban Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár lapunknak elmondta, ezúttal a korábbiaknál összetettebb felújítások állami támogatása a cél.

Úgy tudjuk, a vissza nem térítendő támogatás aránya attól függ majd, hogy a tulajdonos hány fajta energiahatékonysági beruházásra vállal kötelezettséget. Ilyen lehet a szigetelés, a fűtésfelújítás és a megújuló energiák hasznosítása. Az átlagos támogatási arány továbbra is ötven százalék körüli lesz. Ez ugyanakkor a bevállalt beruházásoktól – azaz az energiafogyasztás-csökkenés várható mértékétől – függően felfelé és lefelé is változhat.

Forrás és folytatás:
http://nol.hu/gazdasag/megis-kaphatunk-ingyenpenzt-lakasfelujtasra-1609153
Vissza a hírekhez

Önnek is tudunk segíteni!

  • Tervezés
  • Engedélyeztetés
  • Telepítés
× Széchenyi 2020